Published On: Mon, Jul 1st, 2013

Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

papaNë kryqen e ri që mbanë një gjoks Papa Françesku, nuk e përshkruhet kryqëzimi, por bariu me delen e tij të humbur.

Por, ajo që ka ngjallur shumë reagime dhe debate është fakti se një paralelim me historinë e lashtë dhe simbolet e tyre na jep, një faraon të vdekur dhe një tjetër simbol të fesë egjiptian me zogun.

Dhe këtu lind dilema, pasi këto simbole në lashtësi i dedikoheshin dashurisë, gjë për të cilën “akuzohet” se po ndjek Papa duke devijuar ritualet dhe simbolet e kishës katolike!

Kjo për vetë faktin se në asnjë ikonë apo pikturë kishave Jezu Krishti nuk shfaqet të mbaj një dele në shpinë!!!

Cili është qëllimi dhe objektivi i Papës?

1

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. aga says:

    njerzit te pa fe]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Most Popular Posts